Aktivity ve III. A

Zveřejněno: 23. 1. 2024, zapsal: Alena Nekulová, přečteno: 94x

Keramické dílny v DDM Rokycany

 Školní rok plný aktivit odstartovali starší žáci speciální školy výrobou keramiky v nedalekém Domě dětí a mládeže. Paní lektorka si pro ně připravila podrobný návod, jak si vyrobit vlastní talíř se zimními motivy. Jako bonus si mohli, ve značném předstihu, vyrobit několik velikonočních ozdob na velikonoční výstavu.

 

ZOO Plzeň

Cesta za poznáním mimo školní lavice vedla do plzeňské ZOO. Na vlastní oči žáci viděli některé druhy primátů při krmení, běžném ošetřování nebo jak odpočívají. Ačkoliv bylo již chladnější počasí, viděli i šelmy. Ty si naopak buď vesele hráli nebo také odpočívali. V jarním období se třída chystá do ZOO ještě jednou a všichni žáci se těší již teď.

 

Vánoční trhy Plzeň

Pro načerpání vánoční atmosféry vyrazili starší žáci speciální školy do Plzně, aby se podívali na vánoční trhy. Ty letos překypovaly různými řemesly, umělci, prodejci a velmi oblíbenými stánky s občerstvením. Třídní skupina si za doprovodu pana učitele a paní asistentky vše pečlivě prohlédla a nad některými výrobky si žáci popovídali a diskutovali. Žáci si tak připomněli své znalosti z pracovních činností nebo některé jiné všeobecné znalosti.  Na závěr si udělali malou občerstvovací zastávku u jednoho ze stánků, kde si žáci prakticky vyzkoušeli samostatné nakupování a zacházení s penězi.

(Texty připravili: J. Zeidl , A. Nekulová a I. Langová)